Longines - 185 vuotta sveitsiläistä kellohistoriaa

Longines on ollut kellomaailmassa jo lähes 200 vuotta. Kellodivarin (toiminnassa kaksi vuotta) valikoimassa on yksi halutuimmista noin tuhannen euron suositushintaisista sukelluskelloista: Hydroconquest 41 mm automatic, ETA 2824-2:n perustuvalla L633-koneistolla. Upea valkoinen taulu arabialaisilla numeroilla, jotka myös loistavat pimeässä.

Mutta mitä voisimme kertoa sinulle Longinesin historiasta viidessä minuutissa?

Longinesin perustaja oli Auguste Agassiz, ja alkujaan tarkoituksena oli valmistaa ja myydä taskukelloja - rannekellojen aika tuli vasta myöhemmin. Vuosi oli 1832. Myyntiä oli laajasti alusta alkaen ulkomaita myöten, esimerkiksi USA oli merkittävä markkina-alue jo tuolloin. Vuonna 1852 johtoon tuli Ernest Francillion, ja uusi tehdas avautui Saint-Imieriin (sittemmin myös mallisarjan nimi) vuonna 1867. Ensimmäinen oma koneistokonstruktio valmistui myös 1867; ensimmäinen kronografikoneisto 1878; ensimmäinen lehti-ilmoitus siipilogolla 1881, (logo rekisteröitiin 1889) ja vuonna 1888 ensimmäinen kronometri.

Rannekellojen yleistyttyä Longines toi myös omia huipputuotteitaan markkinoille:

 • yhden painikkeen kronographin vuonna 1913 ja sittemmin myös laajasti erikokoisia ja -muotoisia koneistoja kuorimallien mukaan
 • 1919 Longines toimi International Aeronautical Federaation virallisena toimittajana
 • vuonna 1927 julkaistuun Weems Second-Setting -kelloon perustui Charles A. Lindberghin käyttämä Hour Angle. Tämä malli on myös harrastajien haluama erikoisella komplikaatiollaan
 • useita huippukoneistoja läpi 1920- ja 40-lukujen
 • ensimmäinen automaatti 1945
 • ensimmäinen oma kvartsikello 1954, Conquest-mallisarja tuli myös tuolloin markkinoille
 • 1957 Flagship-mallisarja > nämä varsinkin ovat vintageharrastajien suosiossa
 • L400-paristokäyttöinen elektromekaaninen kaliberi 1963
 • 1967 Ultra Chron -sarja, joka oli tarkoitettu kilpailemaan kvartsi- ja elektromekaanisten kellojen kanssa
 • oma Ultra-Quartz ilmestyi 1969
 • LCD-kello 1972.

Kvartsikellojen aikakausi vei monta valmistajaa, mutta Longines toi markkinoille molempia, mekaanisia ja kvartseja, mm. alle 2 mm paksun kvartsikoneiston ja alle 3 mm paksun automaattikoneiston. 1984 valikoimaan tuli lämpötilakompensoitu kvartsikellosarja ”VHP”, very high precision, joka nosti kvartsien tarkkuuden uudelle tasolle.

Mekaanisten kellojen suosio on ollut kovassa nousussa viime vuosien aikana ja Longines on tuonut jatkuvasti upeita omia mallisarjojaan markkinoille: mm. DolceVita, Evidenza, Conquest ja Hydroconquest (2007). Master-mallisarja, joka kunnioittaa valmistaja pitkää historiaa, tuli 2005 ja sarjaan kuuluu mm. upea triple-date kronographi kuunkierrolla.

Harrastajien keskuudessa pitkän historian omaava Longines nauttii ansaitsemaansa arvostusta, laajasta valikoimasta jokainen löytää käyttötarkoitukseen soveltuvan upean sveitsiläisen kellon.

Lähde: Valmistajan verkkosivu