Venus - kello toiselta planeetalta?

Tällä kertaa ei olla avaruudessa vaan mekaanisten kellojen maailmassa. Kellodivari tarjoaa Suomessa tuntemattoman Venus-automaattikronon 7750-koneistolla, joka on tunnettu kestävyydestään.

Venuksella on pitkä historia ja merkki on herätetty uudestaan henkiin. Alun perin Venus on perustettu vuonna 1902 ja sittemmin uusi aloitus sijoittuu vuoteen 2011. Perustajina oli pariskunta, jotka olivat molemmat kelloseppiä, Paul Arthur Schwartz ja vaimonsa Olga Etienne-Schwartz. Alun perin merkkejä oli useita, kunnes Venus vakiintui. Venuksen koneistoja löytyy edelleen markkinoilta erimerkkisten vintagekellojen koneistoina.

1950-luvulla eräs merkkipaalu oli Basel-messujen ykköspalkinto designissa. 60-luvulla malleja oli pitkälti toista sataa. Kvartsikellojen vallankumous kuitenkin verotti rankasti kellomerkkejä ja Venus nousikin uudestaan eloon vasta vuonna 2011.  Valikoima kattaa miesten ja naistenkelloja, mekaanisina ja kvartseina.

Kellodivarin Venus on näyttävä 44 mm automaattikronographi, jossa on erikoinen kolmeluginen runko. Laatikot ja paperit (2015) ovat mukana ja tämä hulppea uutta vastaavassa kunnossa oleva krono on hinnaltaan 1090 €.

Lähde: Valmistajan verkkosivu